Webbyrå

Det som förr var svårt och krävde både stor kunskap och engagemang är idag lätt och något som alla kan göra på några minuter. Det jag talar om är att göra en hemsida. Nu finns det program som visserligen kostar en slant men samtidigt gör skapande av en alldeles egen hemsida lätt till och med för en nybörjare. Program som Dreamweaver gör att du slipper sitta och skriva in kod som både är svårt och tar tid och istället kan designa hemsidan genom att välja vad du vill ha så skrivs koden per automatik. Är även det för krångligt och du vill exempelvis skapa en blogg finns flera sidor som erbjuder kunden möjlighet att inom några minuter ha en bloggsida uppe på internet.

Vill man skapa en vanlig hemsida men inte vill göra allt arbete själv finns det också hjälp att få. På många sidor man kan hitta färdiga skal där man själv bara skriver in det man vill ha på hemsidan. Helt gratis och det enda som krävs är att du lämnar en rad med text där det står vem som har gjort själva skalet. Det finns en mängd olika varianter så att du kan få det skalet som du gillar bäst och slipper därmed kompromissa. Särskilda webbyråer som finns i Stockholm kan också erbjuda sina tjänster ifall du vill ha ytterligare hjälp.

Den första hemsidan jag valde att göra mer seriöst var en hemsida som skulle handla om Stockholm. Texten var inte så viktig utan det som jag ville fokusera på var istället att lägga upp flera snygga bilder på sidan. Detta för att jag anser att många hemsidor idag lägger för stor vikt vid att fylla ut en sida med ibland onödig text som lätt kan göra sidan både svår och överblicka och tråkig att titta på. Därför begav jag mig ut i skärgården en sommardag och bara fotade så mycket som jag kunde för att fylla hemsidan med detta. För den som inte besökt Stockholm så är det ett enkelt sätt att visa vilken vacker stad vår huvudstad faktiskt är. Foton på alla de trånga och pittoreska gränder som finns lite varstans blev en fin kontrast mot den vackra skärgårdsidyllen. Nu väntar jag bara på vintern så att jag kan ta lite vackra vinterbilder. Visserligen är det inte så ofta som Stockholm stad blir vit av snö men jag får hålla tummarna för att det blir så i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *