Laga din Samsung Galaxy S7 hemma

Det är inte omöjligt att laga sin Samsung-telefon på egen hand. Spara pengar och värna om miljön och laga telefonen istället för att byta ut den. Här hittar du några tips som är bra att känna till på vägen.

Även om modellen tillhör den bästa skärmen på marknaden, kommer kanske dagen då du måste laga din samsung galaxy s7. Enligt mobil.se har smartphonen blivit testad av Displaymate vilka specifikt testar skärmar. Efter testet kunde man konstatera att skärmen var den bästa på marknaden och förbeställdes dubbelt så många gånger som de tidigare generationerna gjorde i Europa, skriver 99mac. Men nu när ytterligare en ny generation har lanserats på marknaden återstår det att se om den slår 7an eller inte.

Men vad gör man om telefonen en dag går i backen och spricker? Det finns mycket man kan göra på egen hand, bara genom att beställa hem reservdelar och byta ut. Men man kan också lämna in telefonen på reparation, betala en slant, och få den lagad på några dagar. Det beror helt på hur mycket kunskap och tålamod man har, eller om man tycker det är värt att lämna in den för några hundralappar.

Laga din smartphone på hemmaplan

Går telefonen sönder är det som sagt inte helt omöjligt att laga den istället för att köpa en helt ny. Det är enkelt att beställa hem reservdelar och sedan läsa på guider och titta på videos för att göra lagningen på egen hand.

Det kan även handla om att batteriet har blivit dåligt och utnött, att man behöver nya laddkablar eller behöver ett nytt glas till skärmen. Tänk på att det inte behöver vara så svårt att göra det på egen hand. Istället för att köpa en helt ny telefon bara för att den har blivit utnött kan man värna om både plånboken och miljön och laga för att kunna fortsätta sitt användande.

Att tänka på när du ska laga din Samsung:

  • Börja alltid med att titta en extra gång på kvittot och garantin. Har du garanti kvar på telefonen kan du få hjälp att reparera telefonen till ett förmånligt pris. Men har du själv orsakat skadan eller inte har någon garanti kvar är det värt att göra det på egen hand.
  • Ta det lugnt när du ska ta av lösa delar så att du inte gör sönder dem i onödan.
  • Ha inte bråttom! Gör du inte arbetet ordentligt kan du göra mer skada på telefonen än vad det var innan.