Kan vi leva utan en dator eller mobiltelefon

Vi lever i en värld där mycket handlar om teknologi och kommunikation, men en kommunikation där vi inte nödvändigtvis kommunicerar med varandra i det verkliga livet utan genom olika medier. Hur skulle vi fungera om dessa togs ifrån oss.

726383-young-man-dreamingJa, skulle våra mobiltelefoner, datorer och läsplattor tas ifrån oss skulle nog majoriteten av oss känna oss otroligt nakna. Så nakna att det nästan gjorde ont. Tidigare har vi skrivit om hur vi bör tänka när vi ska välja ny teknikpryl, för visst är det viktigt. Men det kan vara bra att ibland tänka sig ett liv utan tekniken och fundera på hur det skulle vara. Då det i maj faktiskt ägnas en hel vecka åt det, skärmfria veckan kan det vara bra att redan nu börja fundera på hur man kommer att reagera om man väljer att hoppa på denna trend.

Att fundera på

Majoriteten skulle bli livrädda om de tvingades leva utan sina teknikprylar. Men fundera på det – vad är det värsta som kan hända?

  • Du använder mobilen för att vakna och snooza – använd en väckarklocka som vi vet du har gömt undan och gå upp när det ringer.
  • Du kan inte kolla när tunnelbanan går – gå ut ändå och chansa, det värsta som kan hända är att du precis missat den och får vänta i tre minuter.
  • Du kan inte ringa någon och boka in en träff på helgen – skönt, då kanske du kan ta tag i tvätten och dammsugningen eller läsa en bok. Eller, om du är vågad kan du åka över till en vän, för med största sannolikhet kommer vännen vara hemma då den inte heller har någon att ringa eller kan höra av sig till. Alternativt att ni bokat in träffen långt innan och då är det verkligen ingen som kan ställa in.
  • Du kommer inte kunna jobba hemma – bra, för när du inte längre är på jobbet så ska du heller inte ägna dig åt att jobba så njut av din lediga nedkopplade tid.