Dags att köpa ny dator?

Ska man köpa en ny dator finns det även en del tillbehör som man bör investera i. Vill man kunna bära med sig sin bärbara dator bör man till exempel även ha en laptopväska så att inte datorn skadas precis som läsplattor kan behöva ha ett fodral för att behålla ett bra skick. Det finns idag en mängd olika modeller för dig som letar dator. Vad man bör köpa är beroende på vad man har för tekniska krav och vad man ska använda datorn till.

  • Bärbar dator
  • Stationär dator
  • Läsplatta
  • Mobil

Bärbar dator- Passar dem som ofta är på språng men ändå vill ha en klassik och traditionell dator. Kanske är man student och behöver en egen dator att ta mig sig för att ibland kunna sitta på skolan och studera och ibland kunna sitta i hemma. Några populära modeller är bland annat macbook pro från Apple.

Stationär dator- Passar dem som har stora krav på vad datorn behöver innehålla men samtidigt inte har något behov av att ta med sig den eller behöva använda datorn på andra ställen där den är placerad. Ofta kan en stationär dator passa bra arbetsplatsen eller som en stationär dator i hemmet.

Läsplatta- Passar dem som vill kunna läsa tidningar, kommunicera genom olika sociala medier eller på andra sätt konsumera media som filmer, serier eller musik. Läsplattan är så pass smidigt att man nästan kan ta med sig den i fickan, samtidigt som den som verkligen ska arbeta mycket framför dator kan behöva ha en något större modell med tangentbord. Ska man resa och vill ha någon underhållning med sig fyller läsplattan en perfekt funktion.

Mobil- Dagens mobiler och “smartphones” är så pass avancerade att det är som att ha med sig en liten minidator vart man än går. Mobilen fungerar bra för dem som vill kunna svara på mail eller twittra, men att inte ha någon annan dator än mobilen kan för många bli för lite. Att kunna skriva mycket blir snabbt mindre effektivt samtidigt som man kan vilja ha en större skärm om man ska jobba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *