Batterier

Batterier är klassiskt en sådan där grej som man tar ganska mycket för givet, men som man ändå förlitar sig rätt hårt på. Ifall inte kamerabatterierna räcker när de ska, är det en katastrof. Där ser man antilopen på safarin eller solnedgången som man bara får se en gång i sitt liv, och kameran reagerar bara med ett döende rassel. Eller när man har superbråttom att få iväg det där viktiga jobbmailet, när datorns batterier (de som ju skulle räcka i tre timmar!) ger upp precis innan man hinner skicka på “Send”.

Det är vid sådana tillfällen man ser fram emot den dag då batteritid inte är något som handlar om timmar utan dagar. Att kunna ha mobilen på i veckor utan att behöva koppla in den till laddare eller att kunna lyssna på sin iPod i många dagar innan den där lilla batterimätaren börjar blinka.

Det är förstås bara en tidsfråga och till dess får man vara oerhört glad över batterifunktionen som sådan överhuvudtaget. Att alls kunna förflytta teknik med den smidighet som går idag, och den revolution för IT som det har inneburit. Man tar det för givet, men det förändrar ju så mycket kommunikationsrelaterat och nöjesrelaterat. Att ha bärbar musik eller att kunna använda sin laptop i djungel och öknen är ganska spektakulärt!

Så i väntan på den dag då batterier räcker fem gånger så länge som idag kan man passa på att överhuvudtaget vara tacksam över hur mycket IT och relationer har gynnats av batteriernas underbara existens… Utan dem skulle vi inte vara hälften så mobila!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *